Noniiih, koitan löytää netistä erilaisia itsehoitokeinoja. Nyt törmäsin mielenkiintoiseen metodiin, joka ensi lukemalta vaikutti typerälle, mutta hetken sulateltuani alkoikin vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
Tämä "harjoitus" perustuu siihen ettei omaa mieltä voi vaan napsasta off-tilaan. Eli esimerkiksi jos suljet silmäsi ja ajattelet pinkkiä elefanttia hetken. Sen jälkeen kiellät itseäsi ajattelemasta tätä pinkkiä otusta laisinkaan, ainakaan viiteen minuuttiin. No, kokeilin eikä toimi. Koska kielsin itseäni ajattelemasta elefanttia niin hähhää sieltähän sen iso naama tuli kokoajan mieleen. Ahaa elämys tämäkin. Tajusin, että mitä enemmän koittaa väkisin sulkea ajatuksia pois, sitä pakkomielteisempänä ne palaavat. Make sense!
Ja se itse harjoitus sitten: Eli päivittäin pidetään oikea kunnon murehtimis ja huoli aika. Mielelään joka päivä samaan aikaan ja sama paikka. Treffit oman ahdistuksen kanssa- päivittäin. 
Päivän mittaan kun huolia ja ahdistusta tms nousee päähän niin täytyy vaan muistuttaa itseään niistä tulevista huolitreffeistä. Vielä ei ole niiden aika, joten hetkinen ahdistus- joudut odottamaan vielä vähän. Huolet ja olot voi myös kirjata paperille ja sitten siinä huolisessiossaan käydä ne läpi ja oiken velloa niissä tunnelmissa. 
Ajan kanssa tämmösen toiminnan pitäisi opettaa pääkoppaa kai irrottautumaan pakonomaisesta ahdistusajattelumallista. Esim itselläni se on tällähetkellä hengityksen tarkkailu. Joskus on ollut sykkeen seuraaminen (ja toki silloin on tykyttänyt tai muljunutkin)...tai ihan mikä vaan fyysinen homma mitä jää tarkkailemaan ja aamulla ensimäiseksi miettii että "noh, onko se tunne tänäänkin?"

Anyway, kopsaan tähän nyt englannin kieliset ohjeet tälle harkalle. Napsastu sivulta: http://www.helpguide.org/articles/anxiety/how-to-stop-worrying.htm

Learning to postpone worrying:

  1. Create a “worry period.” Choose a set time and place for worrying. It should be the same every day (e.g. in the living room from 5:00 to 5:20 p.m.) and early enough that it won’t make you anxious right before bedtime. During your worry period, you’re allowed to worry about whatever’s on your mind. The rest of the day, however, is a worry-free zone.
  2. Postpone your worry. If an anxious thought or worry comes into your head during the day, make a brief note of it on paper and postpone it to your worry period. Remind yourself that you’ll have time to think about it later, so there’s no need to worry about it right now. Save it for later and continue to go about your day.
  3. Go over your “worry list” during the worry period. Reflect on the worries you wrote down during the day. If the thoughts are still bothering you, allow yourself to worry about them, but only for the amount of time you’ve specified for your worry period. If the worries don’t seem important any more, cut your worry period short and enjoy the rest of your day.