Aamuherätys ahdistukseen. Mutta sain itseni ojoon sillä aatelmalla että klo 18 vatvon asioita omassa huolihetkessäni (joka jäi sitten pitämättä tosin). Päivän mittaan ahdistumispiikkejä käväisi, mutta jotenkin sain pidettyä itseni jossain kasassa. Eli ei lamaannuttavaa ahdistuneisuutta tänään.
Eilen perehdyin netissä hieman serotoniini asioihin. Itsellänihän SSRI- lääkkeet ovat toimineet tähän ahdistuneisuuteen ja paniikkihäiriöön, mutta koska haluaisin kokeilla eloa ilman niitä, päätin tutkia millä sen serotoniinivajeen sais nousemaan/ korjattua. Noh, törmäsin esim 5-htp ja muihin aminohappovalmisteisiin..Ikinä ennen kuullutkaan! Tilasin sitten itselleni kokeiltavaksi Vida L- Tryptofaania (kuulostaa ihan myrkylle hehe). Ihmisten kokemuksia näistä aminohapoista sun muista siis tutkin ja tulin siihen tulokseen että tuo voisi olla apu minulle. Kokeilen ainakin, tuskin siitä haittaakaan on.
Tämmöistä siellä "hyvinvointikaupan" sivuilla luki: 

Vida L-Tryptofaani

L-tryptofaani nostaa aivojen serotoniinituotantoa.

Serotoniini on hermovälittäjäaine, jolla on rauhoittava vaikutus. L-tryptofaani kohottaa myös melatoniinitasoa, mikä tehostaa unentuloa. L-tryptofaanin on havaittu parantavan mielialaa sekä helpottavan kuukautisoireita.
 
Joten lets see!
 
NIIIIIN ja sitten päivän väläys! Mietin paljon miksi kurkussa on se outo tunne ja suukin tuntuu kuivuvan. Sitten muistin että muutama päivä sitten näytti olevan ikäänkuin pientä sammaksen alkua kielen syrjässä. Ja tästäpä sitten hoksasin tänään että olen vedelly Pulmicorttia! Kortisoni siis aiheuttaa näitä oireita joillekin. No mietin että oiskos tässä sitten syy näille mun oloille. Lisänä tietysti myös se ahdistus. Ahdistuneisuus on kyllä yks selkeä syy, koska eilen illalla tein opamox-kokeilun (ja joo, tarvitsin sen kyllä oikeastikin. Oli niin huono olla) ja huomasin että fyysiseet olot katosi. Eli tämä todistaa että psyykkistä pitäis olla.

Tässäpä tämän illan pohdinnat..Huomisesta toivon hyvää ja onnellista päivää, jos Luoja suo ;)